Robin Koenen en Marlies Koenen-Kenter in de keuken van BOSQ
Robin Koenen en Marlies Koenen-Kenter in de keuken van BOSQ Foto: BOSQ

Genieten aan de rand van het bos bij BOSQ

Algemeen Eten & Drinken

Heerlijk uit eten aan de rand van de Texelse Dennen. Het kan bij restaurant BOSQ van Chef Robin Koenen en zijn partner gastvrouw en sommelier Marlies Koenen-Kenter. Wat ons betreft een enorme aanrader die je als genieter van lekker eten niet moet willen missen als je op ons mooie eiland bent.

BOSQ ligt tussen Den Burg, Den Hoorn en De Koog op de kruising Bakkenweg en Rozendijk aan de rand van het bos. De afgelopen jaren verwierf het restaurant structureel een plekje in de Michelin Gids en ook in de Lekker 500 wordt het restaurant aanbevolen. De naam BOSQ is een afgeleide van het Spaanse woord voor bos ‘bosque’. Een verwijzing naar de locatie, een knipoog naar de mediterrane eetcultuur en met een hoofdletter Q voor ‘quality’. 

Chef kok Koenen: “Mijn gerechten zijn geïnspireerd op alles wat ik in mijn leven op culinair gebied beleefd of gemaakt heb. Specerijen en sauzen komen uit alle windstreken, maar onze basisproducten zijn veelal lokaal. Dankzij prachtige culinaire combinaties en uitsluitend verse producten proberen we altijd te verrassen, uiteraard met kwaliteit voorop. Creativiteit, plezier en passie, daar draait het om in dit vak.” De kwaliteit van de keuken van Koenen is goed bekend onder de eilanders en gasten. Koenen en zijn brigade hebben meerdere keren Texel Culinair gewonnen en staan ook lokaal bekend als één van de betere keukens op het eiland.

Lekker eten verdient ook lekkere wijn. Sommelier Marlies Koenen-Kenter verstaat haar vak en weet de heerlijke gerechten van haar partner fantastisch aan te vullen met de lekkerste wijnen. In haar eigen woorden: “Mijn motto “samen sterk” zegt het al. Iedere dag weer geniet ik van de bezielende wisselwerking tussen onze koks en de bediening en iedere dag weer zorgen wij er met z’n allen voor dat er iets moois wordt geserveerd. Het doel? Dat onze gasten een topervaring hebben bij BOSQ. Uit dat plezier van mijn gasten haal ik mijn voldoening en zorgt ervoor dat ik mijn werk altijd met een glimlach doe.”

Voor een heerlijk en verrassend diner bij BOSQ bent u van woensdag tot en met zondag vanaf 17:30 uur welkom. Reserveren is wel aan te raden gezien de populariteit onder zowel Texelaars als gasten van het eiland. Reserveren kan hier online of via 0222 31 55 41.      

Op zaterdag kunt u ook terecht voor een mooie lunch tussen 12:30 en 16:00 uur.

Restaurant BOSQ Bakkenweg 16, 1797 RJ Den Hoorn Texel - www.bosq.nl

Disclaimer: alle foto’s zijn van BOSQ en terug te vinden op de Facebookpagina van het restaurant.

Van onze partners