Afbeelding

Texelse gastvrouwen deel 4

Algemeen Eten & Drinken

Nu de terrassen weer open zijn stellen wij graag enkele van Texels geweldige gastvrouwen aan u voor. Gastheerschap is een groot goed. Het gevoel dat je welkom bent. Vijf gastvrouwen uit de Texelse horeca vertellen hoe zij daar invulling aan geven. Vandaag deel 4: Marianne Langeveld van Restaurant Gusta / Boutique Hotel Texel in Eierland.

Als kind wilde ze zuster op de intensive care van een ziekenhuis worden. Inmiddels is ze al acht jaar eigenaar van Boutique Hotel Texel. “In beide beroepen draait het om zorgen. In de basis is het verschil niet zo groot”, vindt Marianne Langeveld zelf.

 “Een groot huishouden waar we vrienden ontvangen”

Marianne koestert “het idyllische beeld dat de horeca bijdraagt aan het welzijn van de mensheid”, vertelt ze. “Er komt veel op iedereen af, zeker in deze tijd. Als mens heb je ontspanning nodig om effectief te zijn, of dat nu in je gezinsleven of je carrière is. Wij bieden die mogelijkheid. In de omgeving kun je heerlijk wandelen, in ons hotel lekker eten en je onderdompelen in de wellness.”

Boutique Hotel Texel bestaat naast het hotel zelf uit restaurant Gusta en Spa Woolness (“wellness op sien Tessels”). Een goed doordacht concept, waarin de gast op alle mogelijke manieren centraal staat. “Ik vergelijk ons bedrijf wel eens met een groot huishouden dat we runnen en waar we onze beste vrienden ontvangen. Je wilt dat het ze aan niets ontbreekt.”

Marianne is niet alleen gastvrouw. “Aan tafel bedienen is heel leuk en ook echt een vak. Ik doe het regelmatig, net als het meedraaien bij het ontbijt en in de huishouding. Iedere afdeling is mij even lief. Maar ik werk vooral op de achtergrond, zorg dat alles goed geregeld is. Ik probeer te ontzorgen en in ieders wensen te voorzien, zowel voor onze gasten als mijn medewerkers. Precies dat is mijn passie. En passie is geen werk. Ik ben 24/7 bereikbaar.”

Dat Marianne graag regelt, blijkt ook uit haar betrokkenheid bij de Texel Academy. Deze opleiding, waarvan ze een van de initiatiefnemers is, bindt de strijd aan met het tekort aan medewerkers in de Texelse horeca. Jong en oud worden er binnen één jaar klaargestoomd voor een baan. Om de opleiding extra aantrekkelijk te maken, zijn de deelnemers op voorhand verzekerd van een stageplek en een betaalbare woning. Trots: “Met succes, want de Texel Academy heeft in twee jaar al tientallen gediplomeerde horecatoppers afgeleverd. Het geeft echt een boost om mijn passie en kennis van hospitality door te kunnen geven. Er is niets mooiers dan zorgen in blijdschap.”

Van onze partners