Afbeelding

Recept van de de koks van Brasserie Rebecca in De Waal

Algemeen Eten & Drinken

“Mensen die aan tafel zeggen: “Wow!”, da’s zo ongeveer wel het mooiste compliment dat je kunt krijgen.”

Gasttevredenheid staat hoog in het vaandel bij Hotel Brasserie Rebecca in De Waal, gerund door de broers Leon en Melvin van Sambeek. Twee koks en ondernemers die bruisen van creativiteit en passie. Geen dag hetzelfde, met hun populaire verrassingsmenu geven ze telkens een andere invulling aan de gerechten. Als geboren en getogen Texelaars weten ze als geen ander welke uitzonderlijke ingrediënten het eiland te bieden heeft. Bij de bereiding volgen ze graag het seizoen. Texelse asperges in het voorjaar en zo hebben ook lamsvlees, garnalen, rundvlees en andere producten hun tijd van het jaar.

Binnen het bedrijf hebben ze elk hun eigen verantwoordelijkheden, maar ze staan ook beiden in de keuken. Daar zijn de taken verdeeld. Melvin bereidt de hoofd- en tussengerechten, Leon de voorgerechten en desserts. Onafhankelijk van elkaar deden de broers ervaring op in meerdere restaurants, om nu samen het sfeervolle hotel en huiselijke restaurant in De Waal te runnen.

Ze voelen zich er als een vis in het water. Leon: “Zóveel vrijheid als hier hebben we nog nooit gehad. We kunnen er al onze creativiteit en passie kwijt.” Melvin: “We kennen elkaar door en door en vullen elkaar heel goed aan.” Gasten worden in de watten gelegd met drie amuses en hebben de keus uit heerlijke gerechten.

Melvin en Leon namen Rebecca over in 2021 en bouwen voort op een imposante culinaire traditie. “Best spannend om dat voor te zetten.” Daar zijn ze goed in geslaagd. Veel terugkerende gasten en ook restaurantgids Lekker is goed te spreken over de wijze waarop Leon en Melvin het werk hebben voortgezet. “We voelen ons meteen thuis in deze huiselijke brasserie van het belendende hotel.” De wijn-spijscombinaties zijn volgens Lekker goed en de prijzen meer dan billijk.

Centraal op het eiland is Rebecca ook een heerlijk plekje om tijdens een fietstocht even op te steken. Op het beschutte terras is het goed toeven en de lunchkaart biedt smakelijke en betaalbare gerechten.


Gerard Timmerman

Speciaal voor ons hebben Melvin en Leon een recept bedacht dat u zelf kunt maken: Rundertartaar met massaman mayonaise en cherrytomaat.

Ingrediënten:

200 gram Tartaar vlees (Texels rund) te verkrijgen bij slagerij Goënga.

  • Eén augurk.
  • Klein bosje bieslook.
  • Kervel.
  • Cherrytomaat.
  • Zout.
  • Peper.
  • Massaman curry (verkrijgbaar bij de supermarkt).
  • Mayonaise.

Materialen:

Snijplank, scherp koksmes, twee mengkommen, een ronde steker en een vork

Bereidingswijze:

Leg een snijplank op het keukenblad met daaronder een nat doekje, dit voorkomt het schuiven van de plank. Pak het rund en kijk goed of daar nog witte stukjes vet op zitten. Zo ja, verwijder deze met een mes. Snijdt eerst dunne plakjes van het rund, snij deze plakjes daarna in zo dun mogelijke reepjes (julienne). Snij reepjes in blokjes (brunoise). Haal als laatste nog een keer het mes door de tartaar heen, zodat het rundvlees zo fijn mogelijk is.

Snij de augurk in kleine blokjes. De bieslook ook zo fijn mogelijk snijden. Probeer de bieslook in één keer te snijden, anders kneust de bieslook. Meng voor de massaman een halve theelepel massaman met twee eetlepels mayonaise. Meng alles behalve de mayonaise in een mengkom en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg als de mayonaise toe naar de smaak die de voorkeur heeft.

Als de tartaar naar wens is, pak dan een ronde vorm, doe de tartaar in de vorm en druk deze voorzichtig aan met de vork. De cherrytomaatjes doormidden snijden en een klein beetje zout erop doen. Leg dit op de tartaar, samen met een paar takjes kervel.

Eet smakelijk!


Gerard Timmerman

Van onze partners