<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Evalien Weterings
Eten & Drinken

De mensen achter een avondje culinair genieten op Texel (serie)

Texel heeft op culinair gebied veel te bieden. Getalenteerde chef-koks weten met hun keukenbrigades de heerlijkste gerechten voor te schotelen. Liefst bereid met producten uit hun directe omgeving. Gekweekt en gegroeid op het eiland, of gevangen in de Noord- en Waddenzee om ons heen. In deze blogserie in vier delen vertellen de koks over hun passie voor het vak, de ingrediënten waarmee ze het liefst werken, kwaliteit en smaak. Vandaag deel 1: chef-kok Robin Koenen van restaurant BOSQ

Koken is een tweede natuur voor chef-kok Robin Koenen van restaurant BOSQ bij Bos en Duin aan de Bakkenweg nabij De Dennen.

Zijn ouders runden het restaurant twaalf jaar en tien jaar geleden namen Robin en zijn vrouw Marlies het restaurant over. Ze timmeren sindsdien aan de weg met prijzen op Texel Culinair, hebben vermeldingen in de Top 500 van de Lekker en zijn aangesloten bij Euro-Toques. Dat is een internationale organisatie van restaurants die zoveel mogelijk gebruik maken van natuurlijke en bij voorkeur, streek- en seizoensgebonden producten. Dat doen Robin en zijn team graag en met verve in hun keuken die een mediterrane en een Aziatische inslag heeft.

Twist

"We gaan voor de twist door bijvoorbeeld een lokaal gerecht te maken met een internationaal tintje of door een internationaal gerecht te maken met een lokaal tintje. Het moet in ieder geval iets zijn om onze gasten culinair aangenaam mee te verrassen." Het werkt: behalve gasten weten veel Texelaars geregeld de weg naar BOSQ te vinden. Het menu wordt ook geregeld aangepast. "We blijven onszelf graag door ontwikkelen en we blijven ook graag variëren in gerechten."

Herkenbaar

Gasten kunnen à la carte bestellen, maar ze kunnen zich ook laten verrassen door het vakmanschap van de medewerkers. "We willen onze gasten graag wat lekkers laten proeven. Het moet uiteraard wel herkenbaar zijn. Als je lamsbout op je bord hebt, moet het er ook wel uitzien als lamsbout." Een goede voorbereiding van tevoren overdag in de keuken is essentieel om 's avonds alles goed te laten verlopen en de gast een aangename avond te bezorgen. "Daar zorgen we ook voor. En uiteraard zorgen we doorlopend voor een goede service aan onze gasten."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten