Afbeelding

Mountainbikeroute van 100 kilometer

Algemeen Texel Actief

TEXEL - Houd je van mountainbiken, dan kun je op Texel je hart ophalen. In 2018 werd de al jaren bestaande route in het bos uitgebreid tot een netwerk over het hele eiland, met een totale lengte van circa 100 kilometer.

Het officiële startpunt is vlakbij de veerhaven, maar starten kan in principe waar je maar wilt. Vanaf ’t Horntje voert de route langs de westkust door en langs prachtige natuurgebieden. De afwisseling tussen bos- en duingebied maakt van dit deel een uitdagende route, waarvan maar een heel klein gedeelte verhard is.

Vanaf De Cocksdorp in het noorden van het eiland voert de route langs de Waddendijk terug en worden de dorpen Oosterend, De Waal en Oudeschild gepasseerd. Op dit deel van de route zijn iets meer stukken verhard, maar zeker de route door en langs polder Waalenburg is erg mooi.
Natuurlijk kun je het hele traject in één keer rijden, maar op meerdere punten is het mogelijk af te snijden en een alternatieve route te kiezen. Deze punten worden aangegeven met blauwe bordjes met een witte pijl.

Op de website wstexel.nl van de vereniging Wielersport Texel vind je meer informatie en de complete route.

Van onze partners