Afbeelding

Wandeling van paal 21 naar De Muy - 10km

Algemeen Texel Actief

Eén van Texels mooiste wandelroutes ligt vlakbij De Koog. Vanaf het parkeerterrein bij paal 21 loop je aan de binnenzijde van het duin in de luwte en heb je tijd om te genieten van alles wat groeit en bloeit. Het vogelrijke gebied is makkelijk begaanbaar en hierdoor ook goed te doen met jongere lopers. 

De route is de versie van ruim tien kilometer, maar in te korten door na 2,5 kilometer rechtsaf te slaan, nadat je daarvoor uiteraard wel het uitkijkpunt beklommen hebt, dat een adembenemend uitzicht geeft in alle richtingen. Hiermee kom je aan het einde op ongeveer vier kilometer uit. De fanatieke stappers onder ons kunnen we echter van harte aanraden om verder De Muy in te trekken. 

Van konijnen tot schapen en van Galloway-runderen tot lepelaars en zwartkoppen. De gehele route beschikt bovendien over brede paden, waardoor er ruimte genoeg is om afstand van elkaar te houden. Het prettige van deze route is dat deze niet alleen te verkorten is, maar ook moeiteloos te verlengen. Met een simpele lus kun je ook nog een stuk van De Slufter meepakken. Neem op de terugweg eens de verrassende route aan de polderkant van de duinen. Hoewel de route deels langs een vakantiepark voert, is er een stuk verderop juist weer een duingebied dat door veel wandelaars wordt overslagen , terwijl het in onze ogen wel de aandacht verdient.

Van onze partners