Afbeelding

HavenVIStijn Oudeschild

Algemeen Texel Actueel

OUDESCHILD - Op zaterdag 13 augustus staat de haven van Oudeschild weer in het teken van het HavenVIStijn. 

Ondanks de grote onzekerheden binnen de Nederlandse visserijsector wil de Texelse vloot graag laten zien hoe mooi het vak is dat zij elke week op zee uitoefenen. Uiteraard is er weer volop vis en ander lekkers te krijgen; gebakken vis, gerookte vis vers uit het vat, broodjes garnalen van de Texelse garnalen vloot. Ook is er een tentoonstelling over Noordzeevis waarbij je een uniek inkijkje krijgt in de verschillende visserijtechnieken. 

Als omlijsting is er daarnaast van alles te beleven. De KNRM is aanwezig met een reddingsboot en er is zelfs gelegenheid om mee te varen, ook met de snelle rubberboot ‘Bruuzer’. Adri en Ineke Vonk geven uitleg bij oude botten uit de IJstijd en vertellen graag over hun unieke walvisverzameling. Het Oudeschilder Visserskoor zal optreden met zeemansliederen. Er zijn demonstraties netten boeten en touwslaan en er is kunst te bewonderen van de leden van kunstenaarsvereniging ZOUT. 

Natuurlijk is er een gezellige markt vol verrassende producten en zijn er activiteiten voor kinderen. Net als andere jaren komt de opbrengst van de visverkoop en de broodjes garnalen ten goede aan een Texels doel dat later bekend gemaakt wordt. 

HavenVIStijn: zaterdag 13 augustus van 13:00 tot 17:00 uur op de haven van Oudeschild. 

Van onze partners