Afbeelding
Foto:

Sinterklaasintocht haven Oudeschild

Algemeen Texel Actueel

Sinterklaas en zijn Pieten zetten zaterdag 13 november om 12:30 uur voet aan wal op Texel tijdens een algemene intocht van de Sint op de haven van Oudeschild.

De intocht is met inachtneming van een aantal maatregelen in verband met het coronavirus. Bezoekers wordt verzocht zich tijdens de intocht zoveel mogelijk te verspreiden over de haven en langs de dijk. 

De Stichting Sint en Piet Texel, die de intocht organiseert, hoopt dat iedereen daar zoveel mogelijk gehoor aan wil geven. “We zijn hartstikke blij dat we de Sint en zijn Pieten weer gewoon op de haven kunnen ontvangen. We hopen er met name voor de kinderen een mooi feest van te maken, zodat Sinterklaas op Texel voor hen feestelijk begint.”

De Pieten ondergaan dit jaar een verandering; van volledig zwart en groenzwart (variant 2020) gaan de Pieten naar roetveeg, waarbij met de bedekking rekening wordt gehouden met het gegeven dat Texel een relatief kleine eilandgemeenschap is. “Ook hier geldt dat het Sinterklaasfeest voor iedereen een feest hoort te zijn. In de eerste plaats voor kinderen, maar ook voor de volwassenen die bij het feest aanwezig zijn of eraan meewerken.”

Aansluitend aan de intocht op de haven is de intocht van Sinterklaas in Den Burg. Deze begint op 13 november om 14:00 uur met een tocht door Den Burg die eindigt op de Groeneplaats, gevolgd door een optreden van de Pietenband in het Glazen Paleis. Daar staan de kinderen vooraan en mogen ouders een stukje naar achteren in het park gaan staan.

Van onze partners