<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
TexelTips

HavenVIStijn: alles over vis en visserij

  Aankondiging

De haven van Oudeschild vormt zaterdag 12 augustus het decor van het jaarlijkse HavenVIStijn. Op dé promotiedag van vis en visserij laten de Texelse vissers zien wat ze te bieden hebben en hoe zij hun werk doen en is van 13.00 tot 17.00 uur van alles te beleven.

Het publiek kan op vele manieren kennismaken met diverse soorten vis. Er wordt vis gebakken, gerookt en in vissoep verwerkt. Er zijn broodjes garnalen en er worden langoustines (Noorse kreeftjes) en kokkels klaargemaakt. Deze lekkernijen kunnen worden geproefd tegen een vrijwillige bijdrage. De opbrengst gaat naar een goed doel, dit jaar het Bliedhuus, woonplekken voor begeleid wonen. De opbrengst van de garnalen gaat naar Stichting Kind en Brandwond.

Niet alleen kun je heerlijk proeven. Er is een grote vistafel met allerlei vissoorten die in de Noordzee leven. Daarnaast is er een demonstratie vis fileren, staan er nettenboeters en touwsplitsers, zijn er stands over de verschillende visserijmethodes die de Texelse vissers gebruiken, tonen kunstenaars hun door de zee geïnspireerde werk en wordt verteld wat de Texelse visserij doen om een eerlijke en milieubewuste sector te zijn.

Natuurlijk mag een optreden van het Oudeschilder Visserskoor niet ontbreken. Ook kan weer worden meegevaren met de reddingboot van de KNRM en de RIB-boot Bruuzer. Er staat een klimwand en kleinere kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen.

De toegang is gratis.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten