<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
TexelTips

HavenVIStijn op sfeervolle haven

Proef en beleef het leven van de visserman. Hun stoere kotters in de sfeervolle haven van Oudeschild vormen zaterdag 11 augustus het decor van het HavenVIStijn, de Texelse promotiedag van vis en visserij, die tien jaar geleden voor het eerst werd gehouden.

Het publiek kan op vele manieren kennismaken met diverse soorten vis en visserij. Er wordt vis gebakken en gerookt en de ter plekke gefileerde vis wordt direct in de vissoep verwerkt. Daarnaast is er vis van de barbecue, zijn er broodjes garnalen en worden langoustines (Noorse kreeftjes) en kokkels klaargemaakt. Proeven kan natuurlijk en kost niets. Maar een vrijwillige bijdrage voor het goede doel wordt zeer op prijs gesteld. De opbrengst gaat naar het Huis van tante Jans en de Stichting Kind en Brandwond.

Indrukwekkend is de grote tafel met de vissoorten die in de Noordzee leven. Hoe deze worden gevangen, is te zien bij de stands met informatie over de visserijmethodes die door de Texelse vissers worden gebruikt. Verder zijn er demonstraties netten boeten, touwsplitsen en vis fileren. In de loods van de visserijcoöperatie tonen kunstenaars hun werk, je kunt meevaren met de reddingboot van de KNRM en de rib-boot Bruuzer en uiteraard treedt het Oudeschilder Visserskoor op. Jeugdige bezoekers worden niet vergeten. Er staat een klimwand en voor de kleinsten is er een springkussen. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Het HavenVIStijn duurt van 13:00 tot 17:00 uur. Entree gratis.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten