Warenmarkt in Den Burg.
Warenmarkt in Den Burg. Foto: Gerard Timmerman

Iedere dag markt met eigen karakter

Algemeen Eten & Drinken Winkelen TexelTips Texel Actief

Marktliefhebbers zijn op Texel aan het juiste adres. Er is in de zomer (bijna) iedere dag wel markt, ieder met zijn eigen karakter. Een kort overzicht.

Op maandag en woensdag is er markt in Den Burg. Op maandag is dat de traditionele warenmarkt van 8:00-13:30 uur met een breed scala aan producten. Van bloemen tot vis en van kleding tot groente. Op woensdag is er de hele maand augustus nog zomermarkt, iedere week met een ander thema, van 11:00-17:00 uur. 

Ook op maandag is er een grote schuurverkoop van gebruikte spullen aan de Witteweg 3b in Den Hoorn van 11:00 tot 16:00 uur. Op dinsdag is het ‘Koger Dinsdag’ in De Koog. Jong en oud kunnen hier genieten van de unieke mix van het echte eilandleven en het epicentrum van het toerisme van 12:00 tot 22:00 uur. Tussen het shoppen door kun je terecht bij de vele horecagelegenheden die het dorp kenmerkt. De Koog leeft!

Nadat je op woensdag de Zomermarkt in Den Burg hebt bezocht, kun je donderdag kiezen: In Den Hoorn in het zuiden van het eiland wordt een markt gehouden van 12:00-17:00 uur en op het noordelijkste puntje van het eiland vind je op dezelfde dag in De Cocksdorp een markt vol gezelligheid voor jong en oud van 10:30 -16:30 uur. Op vrijdag is de havenmarkt op de haven van Oudeschild. Hoewel de kottervloot flink kleiner is geworden, is de haven van Oudeschild nog altijd een baken van gezelligheid van 10:00-16:00 uur. Bovendien is deze haven de opstapplek voor de rondvaartboten.

Op zaterdag is er deze week geen markt, maar zondag 13 augustus kan je in De Koog terecht op de kofferbakmarkt op de parkeerplaats van de Nikadel van 9:00-13:00 uur en bij de Zomerfair op De Krim van 11:00-18:00 uur.

Van onze partners