Afbeelding
Foto: Justin Sinner

Texel Culinair 2022

Algemeen Eten & Drinken Texel Actief

DE KOOG - Culinaire bedrijven van heel Texel presenteren van 23 tot en met 25 september in De Koog exclusieve gerechtjes, bereid met producten van het eiland. Het bier en de wijn zijn met zorg voor u geselecteerd. Al uw zintuigen worden geprikkeld tijdens dit ‘Texels-mooie’ evenement, waar kwaliteit en gezelligheid voorop staan. Texel Culinair is een onvergetelijk evenement voor iedereen en voor alle leeftijden.

Ieder jaar willen de deelnemers bezoekers kennis laten maken met een thema. Texel wordt steeds meer gewaardeerd om haar eigen echte Texelse producten. Iedere deelnemer geeft een eigen invulling aan dit gerechtje. De 17e editie staat daarom volledig in het teken van de herfst. “We laten de deelnemers vrij in hun interpretatie hiervan”, meldt de organisatie. Zoals elk jaar gebruiken de deelnemers veelal Texelse producten en wedijveren op Texel Culinair met hun culinaire gaven.

In drie dagen worden een kleine 100 gerechtjes gemaakt en vervolgens geproefd door zo’n 15.000 bezoekers. Er is ook een wedstrijdelement: de gerechtjes van de deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury op diverse criteria zoals; ingrediënten, smaak, kleur en presentatie. Daarnaast let de jury ook op gastvrijheid, hygiëne, inrichting van de stand, het gebruik van Texelse producten en vakbekwaamheid.

De proeverij wordt ook dit jaar muzikaal ondersteund door professionele artiesten van zowel Texelse bodem als van de ‘overkant’ zoals DJ’s, live-muziek, een lounge area, crazy entertainment en een theatershow.

Meer informatie vind je op www.texelculinair.nl

Van onze partners