Texel Culinair op 'n aare manier | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Eten & Drinken

Texel Culinair op 'n aare manier

Op 'n aare manier. Of in standaard Nederlands: op een andere manier. Dat is het thema van de zestiende editie van Texel Culinair, het eetfestijn dat van 13 tot en met 15 september in De Koog wordt gehouden.

Texel Culinair haakt daarmee in op de uit Brooklyn in New York overgewaaide trend van "foodswap", waarbij ongezonde ingrediënten worden vervangen door een gezonder alternatief. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor plantaardige producten ten faveure van vlees, suiker en koolhydraten. De chef-koks van de vijfentwintig restaurants die aan Texel Culinair meedoen, worden uitgedaagd gerechtjes te presenteren waarbij zoveel mogelijk Texelse ingrediënten worden gebruikt.

Texel Culinair is sinds jaar en dag een bijzonder populair evenement, dat zo'n 15.000 bezoekers trekt en waarbij de Dorpsstraat in de badplaats drie dagen lang één groot, sfeervol openluchtrestaurant is. Gezellig slenterend langs de kraampjes stel je zelf je menu samen. De deelnemende eethuizen serveren elk een voor-, een hoofd- en een nagerecht, bijna honderd in totaal. Betalen doe je met Kôgertjes, muntjes ter waarde van €2,25.

Tijdens het hele festival zijn er optredens van DJ Birdyboy, De Vinyl Van, Club du Mellomen en andere muzikanten en DJ's. Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen. Net als vorig jaar is er de Paal17 Lounge Area en vergeet ook de tuin van moeder Mosk rechts naast de kerk niet.

Meer informatie is te vinden op www.texelculinair.nl.

Meer berichten