<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Ecomare
Texel Actueel

Wonderlijk Wad bij Ecomare

Ecomare heeft er een attractie van formaat bij. In de nieuwe tentoonstelling Wonderlijk Wad beleeft de bezoeker de magie van het wad. 

Wonderlijk Wad gaat over allerlei facetten van UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Over het belang van het gebied voor de dieren die er voorkomen, over de sleutelsoorten die een grote invloed hebben op het ecosysteem en over de geschiedenis van het gebied, die wordt weerspiegeld in aardlagen en bodemvondsten. Een introductiefilm neemt je als bezoeker bij de hand, in mooie natuuropnames gecombineerd met verhelderende animaties en een duidelijk verteld verhaal. In deze film maak je vast kennis met de onderwerpen die in de rest van de tentoonstelling worden uitgediept.

De Waddenzee is een uniek natuurgebied. Het is een van de meest productieve gebieden van de wereld en van essentieel belang voor miljoenen trekvogels. In Wonderlijk Wad ontdekt de bezoeker dat dit alles alleen kan bestaan dankzij de algen. Algen, en met name kiezelwieren, zijn de bron van al het leven in het Waddengebied.

Op speelse wijze worden de verschillende onderwerpen in de tentoonstelling behandeld. Wat gebeurt er als je een soort uit de voedselketen haalt? Wie is er een vaste gast en wie een bewoner van het gebied? Hoe is de Chinese wolhandkrab in het gebied terecht gekomen? Wat eet een kanoet? De vragen zijn net zo divers als de spelletjes waarmee de antwoorden worden gevonden. Deze variatie maakt Wonderlijk Wad tot een interactieve belevenis.

Naast spelletjes en films kan de bezoeker voor meer verdiepende informatie terecht op tal van aanraakschermen. Een doorlopende timelapse-film toont het wad in een cyclus van eb en vloed. In een paar minuten vallen de zandplaten droog en lopen ze weer onder water. Stampend op het water in het digitale vloerspel kun je eilandjes laten ontstaan met gras en schaapjes. Of geef je juist ruimte aan de vissen en laat je alles onderlopen?

In verband met de coronamaatregelen kunnen niet teveel bezoekers tegelijk terecht bij Ecomare. Ook gelden enkele huisregels. Reserveren is verplicht, maar je mag zo lang blijven als je wilt. Meer informatie vind je op www.ecomare.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten