Juttersmuseum Flora weer open | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Foto:
Texel Actief

Juttersmuseum Flora weer open

Na tweeënhalve maand gesloten te zijn geweest, is ook Maritiem en Juttersmuseum Flora weer open. Je stapt er de stoere wereld van het strandjutten binnen. Het museum herbergt een ongekende verzameling strandvondsten, waarvan de oudste meer dan tachtig jaar oud zijn.

Je ontdekt er het maritieme heden en verleden van scheepsstrandingen en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. In de sfeervolle ruimtes worden, naast de exposities, doorlopend films vertoond en voor kinderen zijn er leuke speurtochten, spelletjes en een uitgebreide speeltuin. Ook is er een gezellig museumcafé en een leuke souvenirshop. 

Flora viel al regelmatig in de prijzen. In 2018 won het de Zilveren Award in de verkiezing van het Leukste Uitje van Noord-Holland, georganiseerd door de ANWB. Vorig jaar werd het museum in dezelfde verkiezing derde.

Om bezoekers veilig te kunnen ontvangen, hebben eigenaren André Eelman en Judith van der Zee diverse maatregelen getroffen, waaronder een eenrichtingsroute. Reserveren is verplicht en kan via www.juttersflora.nl en tel. 0222 – 321230.

Meer berichten