Afbeelding
Foto: Eigenaar

Nieuwe Texels bier: Skiller Wit

Algemeen Eten & Drinken

De Texelse Bierbrouwerij brengt een nieuw speciaalbier op de markt: Texels Skiller Wit

De naam is geïnspireerd op vissersdorp Oudeschild, op Texel bekend als Skil, tevens de "thuishaven" van de brouwerij.

Texels Skiller Wit wordt ambachtelijk gebrouwen en is vol van smaak. Met een hint van citrus en kruiden een frisse dorstlesser. Dit nieuwe speciaalbier is ongefilterd, gist na op fles en fust. Het wordt gebrouwen van uitsluitend natuurlijke grondstoffen, zoals Texelse gerst en tarwe. Het nieuwe bier heeft een alcoholgehalte van 5%.

De aanvankelijk bedoeling om Texels Skiller Wit te presenteren op een groot evenement, kan niet doorgaan. Online wordt een speciale introductie verzorgd door de ambassadeur van de Texelse Bierbrouwerij, Hans Glandorf. Dat gebeurt tijdens de online proeverij op zondag 10 mei om 17:00 uur.

Liefhebbers die geboekt hebben voor zondag hebben de primeur. Deze uitzending van deze online speciaalbierproeverij is terug te kijken via ons YouTube-kanaal. De bieren die behandeld worden zijn dan ook in de supermarkt verkrijgbaar. Medio mei is Texels Skiller Wit verkrijgbaar in de winkel, en zodra de horeca haar deuren weer mag openen zal het ook daar in fles en op tap worden geïntroduceerd.

Van onze partners