<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
De Texelstroom.
De Texelstroom. (Foto: Ton Zegers)
Texel Actueel

TESO neemt extra maatregelen

TESO blijft gewoon varen, maar neemt de komende weken wel extra maatregelen aan boord als gevolg van het corona-virus.

Dat heeft de veerdienst laten weten. Mensen die met de auto aan boord rijden, krijgen van TESO het advies om tijdens de overtocht in de auto te blijven zitten. Op die manier komt TESO tegemoet aan de oproep van minister Bruins niet met meer dan honderd mensen tegelijk bij elkaar te zijn.

Voor passagiers die te voet of met de fiets aan boord komen, geldt het advies om zich te verspreiden in de terminals en salon en om gebruik te maken van de banken buiten (als het weer dat toelaat), zodat mensen niet te dicht op elkaar zitten.

"Zoals de minister-president heeft aangegeven is het aan iedere reiziger om zelf ?in te schatten welk risico men wel of niet wil nemen, ongeacht of dat het bijvoorbeeld het bezoeken van een restaurant betreft of het reizen met het OV." 

"Oudere en kwetsbare mensen moeten van het RIVM het openbaar vervoer het liefst mijden. Indien deze mensen toch gebruik willen maken van de veerdienst adviseren we hen derhalve dringend om, indien mogelijk met een voertuig te reizen en aan boord in het voertuig te blijven tijdens de twintig minuten durende overtocht."

De Kampanje in Den Helder sluit tot en met 31 maart haar deuren en dat betekent dat de schouwburgreis met de boot volgende week ook niet doorgaat.

TESO verwacht vooralsnog op basis van reeds genomen maatregelen en de extra maatregelen de continuïteit van de veerdienst te kunnen waarborgen "én zo de afvaarten conform dienstregeling te kunnen blijven uitvoeren."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten