<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Evenementen en musea afgelast of gesloten ivm Corona virus
Evenementen en musea afgelast of gesloten ivm Corona virus (Foto: Puur zsa zsa zsu)
Texel Actueel

Streep door flink aantal evenementen, musea dicht

Het kabinetsbesluit om een streep te zetten door evenementen met meer dan 100 man heeft ook flinke gevolgen voor Texel. Voor komend weekend is de ondernemersbeurs van De Cocksdorp gecanceld en ook het Bregkoog Pupillentoernooi van volgend weekend is afgelast. De Texelse musea zijn tot nader order gesloten.

De Krim maakte zojuist bekend dat ook de verjaardag van De Krim en polder Eierland, die op 19 maart gevierd zou worden in de Evenementenhal, is afgelast. De Halve Marathon van De Waal gaat niet door, de Huistuin in Question Plaza (27 maart) is geannuleerd en Texelpop is eveneens tot nader order uitgesteld. 

Ook het voorjaarsconcert van Excelsior, gepland voor komende zaterdagavond gaat niet door. Lindeboom Live, gepland voor komend weekend, is gecanceld en het geplande optreden met Berget Lewis op Texel wordt uitgesteld tot het coronavirus voorbij is.

Het optreden van Amici Cantus komende zondag in de RK-kerk in Den Burg is eveneens afgelast. Mensen die al kaarten hadden gekocht, kunnen contact opnemen met Lida Wels (lidawels@kpnplanet.nl). De RK parochie Texel heeft de algemene ziekenzalving van 18 maart uitgesteld naar 20 mei. 

Bas van Sprew (Stichting Texels Museum) laat weten dat alle musea van de stichting zijn gesloten. "Dat wil zeggen voor de bezoeker. Op de achtergrond gaan werkzaamheden als zorg voor dieren natuurlijk door. Wel zijn alle excursies en lezingen tot nader order geschrapt." Dan gaat het om Ecomare, Kaap Skil, de Oudheidkamer en de vuurtoren.

De KNVB heeft al het amateurvoetbal afgelast tot en met 31 maart. De voetbalbond heeft clubs geadviseerd ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. Texel'94 heeft in ieder geval tot en met zondag alle trainingen afgeschaft en bekijkt zondag hoe het komende week moet.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten