<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Videolux
Eten & Drinken

Beach Food Festival: zon, strand en lokale gerechten

  Toerisme

Met je voeten in het zand drie dagen lang genieten van zon, zee, strand, lokale gerechten en een heerlijke, ongedwongen sfeer. Dat doe je op het Beach Food Festival, dat van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juli wordt gehouden op het strandje bij de Waddenhaven in Oudeschild. Duurzaamheid en 'upcycling' spelen op het gratis toegankelijke festival een belangrijke rol.

Het Beach Food Festival beleefde vorig jaar z'n primeur en was met enkele duizenden bezoekers direct een schot in de roos. Reden genoeg om ook een tweede editie te organiseren. Volgens beproefd recept. Je wordt er getrakteerd op de lekkerste en meest verrassende hapjes en drankjes, bereid in en geserveerd vanuit foodtrucks, tentjes, karren en andere mobiele keukens. En wederom op die unieke locatie: op de grens van land en zee, met de dijk in je rug en uitzicht over zee. Door het weidse karakter voelt het ook met veel bezoekers wel gezellig, maar niet snel te druk.

De deelnemende ondernemers komen (bijna allemaal) van Texel en gebruiken in hun keuken zoveel mogelijk lokale en regionale seizoenproducten. Huisgemaakte bio kombucha, schelp-en schaaldieren uit de naastgelegen Waddenzee, Noordzeevis, ijs gemaakt van Texelse melk: het is maar een kleine greep uit het aanbod. De entree tot het festival is gratis. Een gerechtje kost maximaal €7,50. Volgens de organisatie zijn drie tot vier gerechten garant voor 'een volle maag'.

Duurzaamheid en upcycling spelen een belangrijke rol op het festival. Upcycling is de term voor het proces waarbij elke grondstof en elk materiaal volledig wordt hergebruikt, zonder dat het zijn waarde verliest. Of eigenlijk zelfs in waarde stijgt. Zo maakt vakslager Peter Haker speciaal voor het festival een #BFF worst, gemaakt van Texels vlees zonder vaste bestemming. Bij de bar wordt TX Mix geschonken, een lokale gin met duindoorn en vlierbloesem, gebrouwen door Stokerij Texel. De grondstof voor hun dranken is het overschot van agrarische producten van de Texelse landbouw, zoals afgekeurde aardappelen.

Het bewust genieten gaat verder dan alleen afvalscheiding. Zo worden de gerechten geserveerd op biologisch afbreekbare bordjes. En wil je even bijkomen en zitten? De banken van Tenthuis Texel beginnen al aan hun derde leven.

Het Beach Food Festival begint steeds om 12.00 uur en duurt op vrijdag en zaterdag tot 22.00 en op zondag tot 20.00 uur. Het gebruik van verlichting kan daardoor beperkt blijven. Bezoekers wordt gevraagd een steentje bij te dragen door zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer te komen.


Op de hoogte blijven van dit culinaire event op Texel? Volg #BFF op Facebook en Instagram


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten