<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Texel Actueel

Van dichtbij vogels zien met een ervaren gids

  Divers

In het voorjaar is het in de vogelwereld een drukte van belang. Om de broedende stelletjes niet te storen, zijn in deze periode nogal wat (groene) paden door natuurgebieden gesloten voor bezoekers. Toch hoeven vogelliefhebbers op Texel niets te missen. Regelmatig worden excursies gehouden. Daarbij ga je onder leiding van een ervaren gids het terrein in, zie je vogels van dichtbij en vertelt hij je alles wat je weten wilt (en nog meer).

Iedere zaterdag (aanvang 14.00 uur) en woensdag (9.00 uur) is er een zogeheten Vogelherkenningsexcursie. Daarbij bezoek je meerdere vogelrijke gebieden in de noordkop van het eiland. Het wad en de omgeving van Utopia zijn favoriet bij steltlopers en meeuwen, Dorpzicht en Zeeburg zijn prima locaties voor vogels en andere poldervogels en de Eierlandsche Duinen is een goede plek om de velduil en andere duinvogels te ontmoeten.

Vogelexcursie XL (iedere zaterdag en donderdag, aanvang 9.00 uur) is een maar liefst drie uur durende excursie. Doel is om zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten op het gemak te bekijken. Texel is de gemeente met de meeste verschillende vogelsoorten binnen haar grenzen. In sommige periodes worden hier meer dan 150 verschillende soorten per dag gezien. De gids neemt de tijd om ze afzonderlijk goed te herkennen en te bewonderen door verrekijker of telescoop. Ook wordt er gelet op de vogelgeluiden. De route die de gids kiest, is afhankelijk van het weer en het getijde (eb of vloed).

Zowel de Vogelherkenningsexcursie als Vogelexcursie XL begint en eindigt in het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp. Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via de websitewww.vogelexcursiestexel.nl of in het Vogelinformatiecentrum, tel. Tel. 0222-316249.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten