Logo texel0222.nl
<p>De jeugd kan onder meer terecht bij &#39;De magische poort&#39;.</p>

De jeugd kan onder meer terecht bij 'De magische poort'.

(Foto: Filmfoto)
Texel Actueel

Volop nieuwe films Cinema Texel

  Cultuur

In Cinema Texel zijn de komende periode diverse nieuwe films te zien. Zo kan men terecht bij Casanova’s, De Vogelwachter en is de klassieker ‘The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring’in de ‘extended version’ te zien.

Casanova’s 


Casanova’s is een romantische komedie over de onzekere en timide journalist Bas die undercover moet gaan om een mysterieuze datingcoach te ontmaskeren. Deze datingcoach heeft een bestseller geschreven en komt nu met een tweede boek en workshop waarvan hij beweert incompetente mannen binnen drie dagen te kunnen transformeren in heuse casanova’s.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Extended)


De komende tijd vertonen geselecteerde bioscopen de extra lange versies van de Lord of The Ring trilogie. Deze week deel 1: The Fellowship of the Ring. Deze versie duurt 228 minuten en wordt voorafgegaan door een speciale introductie van regisseur Peter Jackson.

De Vogelwachter


Speciaal voor Texel mag de lokale bioscoop iedere week een voorpremière draaien van de film De Vogelwachter van Trees Anna met Freek de Jonge die deels is opgenomen op Texel. De vogelwachter woont al bijna een halve eeuw moederziel alleen en zielsgelukkig op een afgelegen eiland. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde. 

De Magische Poort


De schrijvers van Toy Story en Big Trip komen met een onderwater avontuur voor de hele familie! Davey, een verlegen dolfijn, ontdekt de magische poort die elke vis kan veranderen in wat hij wil zijn. Op een dag wordt de poort misbruikt door de moeralen die gigantisch zijn geworden en van plan zijn het vredige Vissenstad over te nemen. Davey moet zich herenigen met zijn lang verloren gewaande vader om de kracht en macht te krijgen om de moeralen te verslaan, zijn stad te beschermen en de liefde van zijn leven voor zich te winnen.

De Schooltuin


De schooltuin, een jaar rond met je handen in de grond. Van de makers van De Wilde Stad. Een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. Schooltuinen staan voor aanstekelijk plezier, zelf doen, beleven en ontdekken. De kijker volgt de ‘cycle of life’ van het seizoen; de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten. Het succes, het enthousiasme en het commentaar van de kinderen maar ook de teleurstelling als iets mislukt of een konijntje ervandoor gaat met hun worteltjes. Niet alleen voor de mens maar ook voor de dieren is de schooltuin een aantrekkelijke plek in de stad. Van de bladluizen, bijen, vlinders, kikkers, koolmezen, ringslangen naar de vos die als het hek ’s avonds dicht gaat op pad gaat…

De Club van Sinterklaas en het grote pietenfeest


Wanneer de Pieten weer in Nederland zijn, komen ze voor een grote verrassing te staan. Op het kasteel wordt namelijk door de feestdirecteur - in opdracht van Sinterklaas - een groot Pietenfeest opgebouwd. Een cadeau van Sint omdat alle Pieten het hele jaar zo goed hun best hebben gedaan. Met als speciale gast; Luan Bellinga! De Pieten willen direct het podium op, maar er moeten eerst nog schoentjes gevuld worden. Maar dat gaat mis! Coole Piet valt van het dak en is de volgende ochtend spoorloos verdwenen. De Pieten zijn in rep en roer. Waar zou Coole Piet zijn? Zonder Coole Piet kan het grote Pietenfeest niet doorgaan en sterker nog; Pakjesavond kan ook niet doorgaan als niet alle Pieten compleet zijn. Lukt het De Club van Sinterklaas en Luan om Coole Piet op tijd te vinden? En wat heeft de geheimzinnige Smoezel hiermee te maken?

Programma

De bioscoop is op dit moment misschien wel het ideale veilige avondje uit, nu de kroegen en restaurants al om tien uur de deuren sluiten. De laatste films starten om 21:00 uur. Voor het schema, zie rechts.

Meer berichten