<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Texel Actueel

Juttersmuseum Flora na brand weer open

Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora werd op 5 december vorig jaar getroffen door brand. Gelukkig werd deze op tijd ontdekt, waardoor de collectie gespaard bleef. Toch was er veel rook- en roetschade en gingen ook de receptie en het kantoor grotendeels verloren. Met man en macht is sindsdien aan het herstel gewerkt, met als resultaat dat het museum vandaag (vrijdag 15 februari) weer open kan.

De heropening wordt gevierd met allerlei extra activiteiten. Op dinsdag 19, zaterdag 23 en dinsdag 26 februari is het Kinderdag bij Flora. De hele dag door is er van alles te doen. Knutsel van gejutte spullen bijvoorbeeld een waxinelichthouder, een deurhanger of een mobiel knutselen. Je kunt je laten schminken, een speurtocht door het museum maken en allerlei verrassende spelletjes doen. Een aanrader is ook de speeltuin buiten. Voor de kleintjes is er een leuke kleurplaat en alle kinderen krijgen gratis limonade.

Een belevenis voor jong en oud is de jutterspresentatie. De jutters van Flora vertellen dan hun boeiendste en spannendste verhalen. Maak kennis met de jutterij. Wat is jutten? Wanneer ben je jutter? En wat vind je allemaal op het strand? Er zijn presentaties op zondag 17, donderdag 21, zondag 24 en donderdag 28 februari, aanvang 11:00 en 14:00 uur.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten