<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Texel Actueel

Drie dagen lang muziek op Lindeboom Live

De eerste editie van Lindeboom Live vorig jaar werd met zoveel enthousiasme ontvangen, dat de organisatie heeft besloten dat dit festival er dit jaar zelfs twee keer komt. Het eerstvolgende is in het weekend van vrijdag 15 tot en met zondag 17 maart.

Lindeboom Live kent twee belangrijke pijlers: de muziek is afwisselend en de toegang gratis. Er zijn podia in de brasserie en in Question Plaza, allebei in hotel De Lindeboom op de Groeneplaats in Den Burg.

Het festival begint vrijdag om 18:30 uur met een optreden in de brasserie van de nieuwe Texelse formatie C&R&S+, wat je uitspreekt als Ceres. "Een nieuw geluid, met een lach op het gezicht", introduceren de muzikanten zichzelf. De groep heeft een groeiend aantal eigen nummers op het repertoire en speelt verder covers van bekende Americana-bands, zoals The Dead South, The Steeldrivers en Caroline Chocolate Drops. Ook worden uitstapjes naar de Ierse folk en country gemaakt.

Om 20:00 uur volgt op hetzelfde podium een concert van de Artex Chansongroep. Dit gezelschap bestaat uit tien Texelse vrouwen en wordt geleid door Claudia Reij, docent aan de Artex Kunstenschool. De vrouwen zingen bekende en minder bekende chansons, vooral Franstalig. Zo komen liedjes voorbij van Jacques Brel, Michel Fugain, Zaz en Edith Piaf.

De tweede dag begint al om 14:00 uur met een klein uitstapje in de vorm van de Noordhollandse Dialectendag, georganiseerd door de Historische Vereniging Texel. Het programma op het podium van Question Plaza bestaat uit een mengelmoes van voordrachten en andere optredens in verschillende dialecten. Alleen voor dit ene onderdeel wordt een bescheiden entree geheven van €2,50.

Lindeboom Live wordt om 20:00 uur in de brasserie voortgezet door Four Tunes, vier Texelse dames die a capella en vierstemmig een jazzy, poppy en vooral swingend programma laten horen.

In Question Plaza treedt op hetzelfde tijdstip het Oudeschilder Visserskoor op. Dit gezelschap bestaat al bijna 35 jaar en heeft in de loop der jaren twee cd's en een dvd uitgebracht. Het repertoire bestaat vooral uit vissersliederen en daarnaast uit shanties en liederen over de zee en Texel, gezongen in het Nederlands, Duits, Engels en zelfs in het Spaans.

Jonge artiesten van eigen bodem vormen The Stones Sessions. Verpakt in een psychedelische rockshow en met messcherpe gitaarriffs brengen zij Satisfaction, Beast of Burden en andere hits van The Rolling Stones ten gehore. De band speelt twee keer: op zaterdag vanaf 21:00 uur en op zondag vanaf 16:00 uur, beide keren in de brasserie.

De zaterdagavond wordt in Question Plaza afgesloten door het DJ-duo The Polderman Brothers, Texelse broers die op eigen eiland al jaren een begrip vormen. Ze hebben niet veel nodig om een feestje te bouwen en krijgen 'in no time' iedereen op de dansvloer.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten