<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Texel Actueel

Landbouwsector presenteert zich trots

De Texelse landbouw is een even moderne als trotse sector, die ieder jaar een grootse manifestatie organiseert om zichzelf te promoten. Donderdag 26 juli is het weer zover en kun je bij Den Hoorn terecht voor de 34ste Landbouwdag Texel.

De organisatie streeft ernaar zo veel mogelijk aspecten van de landbouw te laten zien. Een sector die aandacht verdient, omdat ze nog steeds een belangrijke factor voor de Texelse economie is. Meer dan vijftien procent van de beroepsbevolking is werkzaam in de landbouw. Bovendien is het een moderne sector, met aandacht voor cultuur en toerisme.

Lokale bedrijven met een agrarische inslag zijn belangrijk voor Texel én voor de Landbouwdag. Zo'n veertig ondernemers van het eiland laten er hun producten zien. Texelse mechanisatie- en loonbedrijven presenteren zich er met hypermoderne machines. Erg leuk is altijd de samenwerking met de Oude Trekker- en Motorenvereniging. Samen beelden zij het thema van de dag uit: 'Ons dagelijks kost'. Duidelijk te zien is hoe het werk en de machines door de jaren heen zijn veranderd.

Op de Landbouwdag ben je niet zomaar uitgekeken. Terugkerende succesvolle onderdelen zijn het concours hippique, de schapenkeuring en de vele demonstraties. Nieuw dit jaar is een optreden met Shetlandpony's van het Grand National Team. Een aanrader zijn ook de demonstraties met roofvogels van Valkerij Schrieken en die van Texelaar Marcel Tielemans, die met een motorzaag de prachtigste beelden van hout kan maken.

Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen. Ze kunnen pony rijden, pannenkoeken bakken en op het authentiek ingerichte boerenerf laten dieren zich aaien en knuffelen. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Voor de durfals is er een klimwand.

De Landbouwdag wordt gehouden op een terrein aan de Kleiweg, even buiten Den Hoorn, en duurt van 10:30 tot 17:00 uur Entree €8,-; kinderen tot 12 jaar betalen €3,-.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten