<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Eten & Drinken

Texels bier wordt steeds populairder

Ben je bierliefhebber en heb je nog nooit een Texels biertje gedronken, dan behoor je inmiddels tot een uitstervend soort. Of je nu in Groningen of Limburg een café of slijterij binnenloopt, de kans is groot dat het kostelijke gerstenat van de Texelse Bierbrouwerij er verkrijgbaar is.

Texels bier wordt steeds populairder, ook bij kenners. Er gaat bijna geen jaar voorbij of het valt in de prijzen. Zo won Texels Bock in 2015 bij de Brussels Beer Challenge de gouden medaille en Texels Dubbel brons. Bij de Dutch Beer Challenge in 2017 was er een gouden medaille voor Skuumkoppe, het paradepaardje van de brouwerij en al jaren overal in Nederland te koop.

Het geheim achter de successen? Dat is natuurlijk moeilijk te zeggen, maar zeker is wel dat passie, vakmanschap en natuurlijke ingrediënten als zuiver duinwater en Texelse gerst en hop een belangrijke rol spelen.

Nieuwsgierig geworden? Medewerkers van de brouwerij verzorgen meermalen per dag een rondleiding. Deze begint met een film over het brouwproces, daarna breng je een bezoek aan het brouwhuis met de glimmende koperen ketels, aan de vergistingruimte, de lagerruimte en de bottelarij. Een proeverij sluit de rondleiding af. De brouwerij is gevestigd in de oude zuivelfabriek aan de Schilderweg, halverwege Den Burg en Oudeschild.

Meer informatie: www.texels.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten