De pannenkoek in kwestie, met huisgemaakte advocaat en boerenjongens.
De pannenkoek in kwestie, met huisgemaakte advocaat en boerenjongens. Foto: Eigen foto

Texelse pannenkoek in de prijzen

Algemeen Eten & Drinken

DE COCKSDORP - Bas Vogel van Eethuus van het Wad gooide met zijn pannenkoek ‘Erfgoed Festijn’ hoge ogen in de strijd om ‘De lekkerste pannenkoek van Nederland.

Tijdens een prestigieuze wedstrijd op de Horecava in de Rai te Amsterdam, viel Bas Vogel onlangs in de prijzen met zijn ‘Erfgoed Festijn’ pannenkoek, een rijkelijk gegarneerd exemplaar met huisgemaakte advocaat en boerenjongens. Met zijn smaakvolle creatie wist Vogel indruk te maken op de vakkundige jury. 

De wedstrijd, waaraan getalenteerde chef-koks en enthousiaste eigenaren van pannenkoekenrestaurants uit het hele land deelnamen, werd beoordeeld als een ware smaaksensatie. De keuze van Vogel om zijn reeds geliefde ‘Erfgoed Festijn’ in te zenden, bleek een schot in de roos. “We hebben deze pannenkoek al jaren op de kaart staan,” vertelt Vogel enthousiast. “Ik wilde juist meedoen met een gerecht dat we al verkopen, zodat we een eerlijke beoordeling zouden krijgen. En dat is gelukt!”

De jury was met name onder de indruk van de verfijnde combinatie van eenvoudige ingrediënten, wat resulteerde in een mooi eindresultaat. Vogel straalt van trots: “Het is een prachtige bevestiging van het harde werk van de afgelopen jaren. We hebben gezamenlijk een schitterend product ontwikkeld. Ik kan niet anders dan ontzettend trots zijn op deze prijs en op mijn fantastische team!” Eethuus van het Wad, gelegen in De Cocksdorp, staat bekend om zijn passie voor eerlijke, ambachtelijke gerechten. Bas Vogel en zijn team streven ernaar om de lokale culinaire tradities te eren en gasten een onvergetelijke ervaring te bieden.

Van onze partners