Afbeelding

Hij komt, hij komt...

Algemeen

OUDESCHILD - Nog maar een paar nachtje slapen en dan is het zo ver! Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Zaterdag 18 november zetten Sinterklaas en zijn Pieten rond de klok van 12:30 uur voet aan wal op Texel. Dat gebeurt tijdens de algemene Sinterklaasintocht op de haven van Oudeschild.

De Stichting Sint en Piet Texel, die de intocht organiseert, heeft beloofd om er weer een mooi feest van te maken voor alle kinderen en hun (groot)ouders. De Sint en zijn Pieten arriveren aan de kade bij het havenkantoor en At Sea Texel (voorheen het Havenhotel). De Goedheiligman en zijn kameraden worden muzikaal onthaald door niemand minder dan de Pietenband. Deze vrolijke groep muzikanten maakt van elk feestjes een wervelende party! Alle Sinterklaas hits van de afgelopen jaren, komen voorbij tijdens een optreden van de Pietenband. 

Rondgang Den Burg
Aansluitend is zaterdagmiddag 18 november de intocht van Sinterklaas in Den Burg. Die begint om 14:00 uur met een rondgang door Den Burg. Die gaat langs de Ada van Hollandstraat, Keesomlaan, Elemert, Parkstraat, Weverstraat, Stenenplaats, Hogerstraat, Gasthuisstraat, De Zes, Burgerhoutstraat, Waalderstraat, Stenenplaats, Binnenburg en de Groeneplaats. Daar gaan de Sint en zijn Pieten tegen circa 14:45 uur naar het Glazen Paleis waar eveneens de Pietenband optreedt. De kinderen staan daar vooraan en de ouders mogen een stukje naar achteren in het park staan.

De Sint heeft vooraf al een verzoek naar Texel laten gaan: hij ontvangt op 18 november graag mooie zelfgemaakte tekeningen van de kinderen. Dus aan alle kinderen: pak stiften, potloden en papier en aan de slag maar! 

Van onze partners