Afbeelding

Sinterklaas arriveert op Texel

Algemeen Texel Actueel

TEXEL - Sinterklaas en zijn Pieten zetten zaterdag 19 november om 12:30 uur voet aan wal op Texel tijdens de intocht van de Sint op de haven van Oudeschild.

De Stichting Sint en Piet Texel, die de intocht organiseert, gaat er weer een mooi feest voor alle kinderen en (groot)ouders van maken. De Sint arriveert met de stoomboot nabij het havenkantoor waarna hij samen met zijn Pieten iedereen welkom heet. De Sint en zijn Pieten worden muzikaal onthaald door niemand minder dan de Pietenband!

Rondgang Den Burg
Aansluitend aan de intocht op de haven is zaterdagmiddag 19 november de intocht van Sinterklaas in Den Burg. Die begint om 14:00 uur met een rondgang door Den Burg die eindigt op de Groeneplaats, gevolgd door een optreden van de Pietenband in het Glazen Paleis. Daar staan de kinderen vooraan en mogen ouders een stukje naar achteren in het park gaan staan. De rondgang door Den Burg gaat langs de Ada van Hollandstraat, Keesomlaan, Elemert, Parkstraat, Weverstraat, Stenenplaats, Hogerstraat, Gasthuisstraat, De Zes, Burgerhoutstraat, Waalderstraat, Stenenplaats, Binnenburg en eindigt op de Groeneplaats. De Sint heeft vooraf al een verzoek naar Texel laten gaan: hij ontvangt straks op 19 november graag mooie zelfgemaakte tekeningen van de kinderen. Aan de slag dus maar!

Van onze partners