Plastic in de net geplaatste Jut Kooi op de Hors.
Plastic in de net geplaatste Jut Kooi op de Hors. Foto: Aangeleverd

Plastic Jut Kooien op Texels strand

Algemeen Texel Actueel

De organisatie Texel Plastic Vrij heeft afgelopen weekend twee Plastic Jut Kooien geplaatst op natuurgebied de Hors op het zuidelijke punt van het eiland.

De eerste staat bij de opgang langs de Joost Dourlein kazerne en de tweede bij de SBB-paal aan het eind van het pad tussen de Horsmeertjes. De kooien zijn bedoeld voor bezoekers om rondzwervend plastic in te doen.

Texel Plastic had ook nog een derde jutkooi op de Hors willen plaatsen, maar daar werd zaterdag van afgezien omdat het steeds harder begon te stormen. De derde wordt komende week alsnog geplaatst bij paal 7.8, nabij de grens van het Defensieterrein richting paal 9.

Er komen volgens Texel Plastic Vrij ook nog drie Plastic Jut Kooien tussen paal 28 en De Slufter. Dat gebeurt met hulp van Marcel Bakker. “De infoborden zijn nog niet klaar, dus hebben we er een tijdelijk papiertje aan gehangen.”

De Plastic Jut Kooien bij de Hors bewezen overigens meteen hun dienst; toen initiatiefnemers Henk Griffioen en Roland Bisschop een uur na plaatsing nog even gingen kijken, zat er al plastic in de kooi bij de SBB-paal en dus direct al succesvol.

Van onze partners