Musea op Texel gaan tijdelijk dicht | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Foto: Ecomare

Musea op Texel gaan tijdelijk dicht

Ecomare, Kaap Skil en de vuurtoren zijn vanaf donderdag voor twee weken gesloten als gevolg van de tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown.

Gasten die voor de komende een plekje hadden gereserveerd, hebben gisterenavond van de Stichting Texels Museum per email de gelegenheid gekregen om vandaag nog – waar mogelijk – langs te komen. Dat gebeurt volgens vastgestelde tijdsloten, zodat bezoekers binnen afstand van elkaar kunnen houden.

Volgens een woordvoerder van het Texels Museum worden de komende twee weken allerlei klussen uitgevoerd en de grote schoonmaak wordt naar voren gehaald. “We hebben in de winter ook altijd de nodige administratie liggen om bij te werken en in deze tijd beginnen we ook alweer aan de voorbereidingen voor het volgend seizoen.”

Ecomare, Kaap Skil en de vuurtoren blijven telefonisch bereikbaar via 0222-317741. Dit nummer blijft de komende weken ook bereikbaar voor mensen die op het strand een dier in nood aantreffen.

Als gevolg van de tijdelijke verzwaring zijn landelijk de komende twee weken onder meer musea, bioscopen en bibliotheken gesloten om de cijfers van het aantal besmettingen omlaag te krijgen. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt op een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge.

Meer berichten