Logo texel0222.nl
De Poolse stad Krakau
De Poolse stad Krakau (Foto: )
TexelTips

‘Op reis’ met de Texelse bibliotheek: Online citytrip naar Krakau

Donderdagavond 3 september kunnen liefhebbers online op reis naar Krakau. Zij worden daar persoonlijk rondgeleid door kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend.

De populairste reisbestemming in Polen is zonder meer Krakau. De oude hoofdstad van het land ligt er ogenschijnlijk hetzelfde bij als vijf eeuwen geleden. Een pittoresk paleis met om de hoek een kathedraal domineert vanaf een rots de bocht van de rivier Weichsel. Een weids marktplein met de oude lakenhal en de Mariakerk nodigt uit tot flaneren, net als het prachtige park Planty dat op de plaats van de oude stadsmuren is aangelegd. De Joodse wijk in Kazimierz ziet er op het eerste gezicht net zo volks uit als altijd.

Tijdens dit virtuele bezoek maken de deelnemers kennis met de monumenten en de wijken van Krakau en genieten van de onbekende, maar prachtige schilderijen en glas-in-loodramen van de kunstenaars die rond 1900 in Krakau actief waren.

Hoe werkt het?

De online lezing start 3 september om 19.30 uur. Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Toegangskaarten zijn voor 5 euro te koop via de ticketshop op www.kopgroepbibliotheken.nl

Bibliotheek Texel
Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop
Meer berichten