<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: internet
Texel Actueel

Oproep van Texelse huisartsen: kom alstublieft niet naar Texel

De Texelse huisartsen hebben maandagavond een dringende algemene oproep gedaan om de komende tijd niet naar Texel te komen.

“Wij maken ons grote zorgen over toeristen die uit andere delen van het land naar Texel komen vanuit de gedachte dat het eiland ‘corona-vrij’ is”, zeggen de Texelse huisartsen in een persbericht dat aan verschillende media is gestuurd. “Dit is hoogstwaarschijnlijk niet het geval, omdat er nauwelijks testen zijn uitgevoerd. Waarschijnlijk is ook hier van onderschatting sprake.”

Texel heeft volgens de huisartsen een grote kwetsbare en oudere populatie. “Die willen we graag zoveel mogelijk beschermen.” Volgens de huisartsen kan de stroom toeristen juist tot een snellere verspreiding van het corona-virus leiden en daarmee een grotere druk op de Texelse gezondheidszorg leggen als de situatie uit de hand zou lopen. “Ons doel is het ook in de toekomst beheersbaar te houden.”

“We hebben begrepen dat de Duitse Waddeneilanden reeds “op slot” zijn, dat zou ook een grotere toestroom van Duitse toeristen kunnen betekenen. Wij hebben bij de gemeente de noodklok geluid en aangedrongen op een Texelse “lock down”, echter daar wordt tot nog toe geen gehoor aan gegeven. Wij zien tot nu toe dat nog elke dag nieuwe groepen toeristen arriveren.” Er zou vandaag binnen de veiligheidsregio worden gesproken over een mogelijke ‘lock down’ voor Texel, maar het is nog niet bekendgemaakt hoe dat afgelopen is.

De huisartsen hopen dat iedereen zich houdt aan de landelijke adviezen. “Blijf zoveel mogelijk thuis. En wij hopen dat, als dit niet van hogerhand gebeurt, ook steeds meer Texelse ondernemers hun verantwoordelijkheid nemen en voorlopig de deuren sluiten.”


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten