Excursie Voorjaarsbloeiers in de eendenkooi | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Foto: Jerome van Abbeve
Texel Actief

Excursie Voorjaarsbloeiers in de eendenkooi

Laat je verassen door deze verzameling van kleuren zo vroeg in het voorjaar. De boswachter neemt je 22 februari om 11:30 en 13:30 uur mee op de kronkelende paadjes van de eendenkooi.

Om elke hoek een nieuw plaatje, zo uit het sprookjesboek. Door de kale takken van de bomen heen verwarmt de verse voorjaarszon de bodem van de eendenkooi. Ontelbaar veel voorjaarsbloeiers bedekken de vloer van de eendenkooi met een gekleurd tapijt. Tussen de bomen, op de aarde walletjes en langs het pad, overal bloeiende Texelse sneeuwklokjes. Wilde hyacinten van diepblauw tot zacht roze. Hier en daar een krokus die kaarsrecht omhoog uit de grond schiet, knalpaars met in het midden fel oranje stampers. De meest fascinerende narcissen, oude rassen die je zelden te zien krijgt.

Hoe kwam een kooiker aan deze bijzondere collectie? En hoe komt een narcis eigenlijk aan zijn naam? Boek een ticket en kom er achter. Boeken kan op www.nm.nl/agenda-texel

Let op!

Het kan zijn dat door koude weersomstandigheden de bloei van de bollen iets vertraagd wordt, de natuur is nou eenmaal onvoorspelbaar. Rond deze periode zal er altijd een deel van de genoemde soorten in bloei staan.

Meer berichten