Zaterdag 5 oktober traditionele Strender Bokkentocht | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Bistro 't Kerckeplein is een van de drie locaties tijdens de Bokkentocht.
Bistro 't Kerckeplein is een van de drie locaties tijdens de Bokkentocht.
Eten & Drinken

Zaterdag 5 oktober traditionele Strender Bokkentocht

De herfst is losgebarsten op het eiland en als de paddenstoelen omhoogkomen, dan is het weer tijd voor bokbier en de ondertussen traditionele Strender Bokkentocht in Oosterend.

Kaarten a € 22,50 zijn verkrijgbaar bij Het Cafeetje in Oosterend. In totaal twaalf bokbieren worden geproefd op drie locaties. Tussen 15:00 en 20:00 uur in Strends End, Bistro 't Kerckeplein en Het Cafeetje. Alle gelegenheden voorzien ook in eten tijdens het proeven. Voor de liefhebber is er ook nog de mogelijkheid om tussen 14:00 en 15:00 uur het nieuwe bokbier Stoombock uit Oosterend te komen proeven met de brouwmeester in de brouwerij van Brouwerij TX. Het adres van deze brouwerij is Slotskolk 22c, 1794 BG Oosterend.

Deze keer is het volgens bier sommelier en mede organisator Sil van Dijk een speciale editie. Maar liefst vijf Texelse brouwers doen er deze ronde mee. De Boei uit Den Hoorn, het brouwersgenootschap van De Koog, familiebrouwerij Diks Den Burg, de Texelse brouwerij Oudeschild en Brouwerij TX Oosterend. "Omdat vijf van de twaalf bockbieren van ons eiland afkomen, leek het ons leuk om de andere zeven ook van dichtbij te laten komen", aldus Van Dijk. "Het wordt een geheel Noord Hollandse editie."

Vanaf 20:00 uur wordt het evenement afgespoten met een after party in Het Cafeetje inclusief live muziek.

Het Cafeetje in Oosterend ligt midden in het dorp en is telefonisch te bereiken via 0222 318 975.

Meer berichten