Internationaal talent in concert | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Texel Actief

Internationaal talent in concert

Jonge muzikale talenten van over de hele wereld komen deze zomer naar Texel om op te treden in het Hoornder kerkje. Dat gebeurt in het kader van de concertserie The International Holland Music Sessions.

Op maandag 19 augustus begint de avond met een optreden van violiste Sabine Sergejeva uit Letland en pianiste Somi Kim uit Nieuw-Zeeland. Zij spelen werk van Schumann en Fauré. Na de pauze brengen de Belgische cellist Joachim Jamaer en opnieuw Somi Kim stukken van Brahms, Bach en Ligeti ten gehore.

De Amerikaanse pianist Benjamin Krasner opent de avond op donderdag 22 augustus met composities van Skrjabin en Schumann. Na de pauze is er een duo: de Chinese violist Qinghzu met wederom pianiste Somi Kim. Zij spelen diverse stukken van Bach en werk van Paganin, Spohr, Ernst en Lutoslawski.

Alle concerten in het bijna zes eeuwen oude Hoornder kerkje, dat bekend staat om z'n uitstekende akoestiek, beginnen om 20:15 uur. De entree is €18,-; jongeren tot dertig jaar betalen de helft; kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

Meer berichten