Zeewierdiner met muziek en rondleiding bij Museum Kaap Skil | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Foto: Saline Farming Texel
Eten & Drinken

Zeewierdiner met muziek en rondleiding bij Museum Kaap Skil

Staal Catering en Museum Kaap Skil organiseren samen een bijzonder avondje uit op vrijdag 9 augustus. Het omvat een diner, gecombineerd met optredens en een rondleiding door het museum. Met zeewier in de hoofdrol.

Sabien Bosman van Staal Catering houdt wel van een uitdaging. Ze kookt een viergangendiner waarbij in elke gang zeewier is verwerkt. Het Museumcafé van Museum Kaap Skil wordt omgetoverd tot restaurant, waar de gasten worden getrakteerd op bijzondere gerechten in een toepasselijke ambiance. Een welkomstdrankje en twee glazen wijn of fris zijn bij de prijs van € 39,50 inbegrepen.

Het diner wordt muzikaal opgeluisterd door Het Ampzing Genootschap, een Haarlemse groep mannen die verenigd zijn in hun liefde voor de Nederlandse taal. Zij brengen Nederlandstalige zeemansliederen ten gehore.

Momenteel is bij Museum Kaap Skil de tentoonstelling 'Van wier tot waar' te zien. Deze tentoonstelling maakt deel uit van de SEA Art Tour. Het ontwerpduo Klarenbeek en Dros toont er hoe een uit zeewier vervaardigd plastic vervangend materiaal als grondstof kan dienen voor het maken van gebruiksartikelen. Tussen de gangen van het diner vertelt Corina Hordijk, manager van Museum Kaap Skil, hier meer over en neemt zij de gasten mee naar de tentoonstelling. Ook de rest van het museum is tussendoor te bekijken. Conservator Alec Ewing deelt zijn enthousiasme over de opgedoken zilveren pronkbeker die tijdelijk in het museum te zien is.

Het diner begint op 9 augustus om 18.00 uur. Sabien Bosman verschaft desgevraagd meer informatie over het menu. Ook opgeven voor het diner kan bij haar. Zij is te bereiken via 06-55740685 of info@staalcatering.nl. De kosten bedragen € 39,50 voor het viergangen diner, een welkomstdrankje en twee glazen wijn of fris. Betalen gebeurt op de avond zelf, vooraf reserveren is noodzakelijk. Het aantal plaatsen is beperkt.

Meer berichten