Afbeelding

Restaurant Tip: De Worsteltent in De Dennen

Algemeen Eten & Drinken

Bij De Worsteltent, aan de rand van het Texelse bos de Dennen, geniet je in een bijzondere sfeer van de heerlijkste spijzen en dranken.

Het restaurant is gevestigd in een ruim 300 jaar oude boerderij. Deze is gebouwd met houten balken en planken die op het strand werden gejut. Als je goed kijkt, kun je nog steeds twee grote bootmasten in de constructie ontdekken. De menukaart bij De Worsteltent is veelzijdig. Er wordt gekookt met een knipoog naar de Italiaanse keuken. Daarbij maken de koks niet alleen gebruik van mediterrane producten, maar ook van de vele heerlijkheden die Texel zelf voortbrengt. Vegetarisch, vis of vlees, alles wordt ter plekke bereid en voorzien van verse ingrediënten. Ook brood, gebak en de heerlijke nagerechten komen uit eigen keuken. Het restaurant beschikt ook over één van de mooiste terrassen van het eiland. Het ligt in een grote, sprookjesachtige tuin. De omringende bomen en struiken zorgen voor beschutting, zodat je er ook bij minder mooi weer heerlijk zit met een kop koffie, een Texels biertje of een compleet menu. In het voorjaar en de zomer worden er iedere zondagmiddag sfeervolle, gratis toegankelijke concerten gegeven.

Een recensie: "We hadden geluk dat er nog een plaatsje vrij was. Maar ondanks de drukte was de bediening snel en heerste er een gezellige sfeer. Het eten was heerlijk en we waren zo blij dat we voor dit restaurant gekozen hadden. Hier komen we zeker nog een keer terug." – Evelien Voor de Wind - Beugel

Restaurant De Worsteltent - Smitsweg 6 De Dennen (Den Burg) Reserveren: 0222 322 679 - WEBSITE

Van onze partners