<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
TexelTips

Landbouwdag Texel: van gras tot zuivel

  Aankondiging

De landbouw is een belangrijke factor voor de Texelse economie. Meer dan vijftien procent van de beroepsbevolking is erin werkzaam. Het is een moderne sector, maar ook met aandacht voor cultuur en toerisme. Wat dat allemaal betekent, zie je op de Landbouwdag Texel die donderdag 27 juli voor de drieëndertigste keer wordt gehouden.

Het evenement biedt een uitgebreid programma rond het thema 'Van gras tot zuivel'. Na de opening door Frans Keurentjes, bestuursvoorzitter van zuivelcoöperatie Friesland Campina, laten lokale mechanisatie- en loonbedrijven het modernste materieel zien. Een mooi contrast vormen de historische werk- en voertuigen van de Oude Trekker en Motoren Vereniging. Samen demonstreren ze hoe het werk rond het thema door de jaren heen is veranderd.

Dat is lang niet het enige. Zo'n veertig Texelse ondernemers presenteren zich met hun producten in een kraam. Er is een groot concours hippique, een schapenkeuring, er worden schapen geschoren en er wordt wol gesponnen. Valkerij Schrieken geeft demonstraties met roofvogels en voor kinderen is er een boerenerf vol kalfjes, lammetjes, konijnen en andere knuffelbare dieren ingericht. Verder kunnen ze ponyrijden, pannenkoeken bakken, in de draaimolen en zich uitleven op een springkussen en een klimwand. Om maar een greep uit alle mogelijkheden te doen.

De Landbouwdag wordt gehouden op een stuk land aan de Kleiweg nabij Den Hoorn en duurt van 10.30 tot 17.00 uur. De entree bedraagt €8,-; kinderen tot 12 jaar betalen €2,50.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten