<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Liselotte Schoo
Eten & Drinken

Culinaire verwennerij tijdens AmuseTour Den Burg

  Cultuur

Texel is in veel opzichten een eiland voor fijnproevers, zeker op culinair gebied. Nergens ontdek je dat eenvoudiger en gezelliger dan tijdens de AmuseTour, waarvan zaterdag 25 maart in Den Burg de eerste editie wordt gehouden. Stippel zelf je route uit langs de deelnemende restaurants en laat je verwennen met verfijnde gerechtjes en bijpassende dranken.

Texel is de afgelopen jaren enorm gegroeid op culinair gebied. In restaurants en eetcafés wordt op hoog niveau gekookt en de chef-koks van het eiland maken dankbaar gebruik van de mooiste lokale ingrediënten. Verse vis, Waddengarnalen, oesters, lamsvlees, zilte groenten, schapenkaas, lokaal geteelde asperges en heerlijke eilandlikeuren worden verwerkt in een scala aan gerechten, van zoet tot zilt.

Tijdens de AmuseTour maak je op een ideale manier kennis met de Texelse keuken. Schaf een passe-partout aan en maak je eigen culinaire route. Koks van acht bedrijven doen hun uiterste best om je te laten zien en proeven waar ze in uitblinken en schenken bij de gerechtjes een bijpassende drank, zowel met als zonder alcohol.

De AmuseTour leidt je van 12.00 tot 17.00 uur langs Smakelijk & Meer, Eetcafé De Steenenplaats, de City Lounge, de Texelse Soepketel, CharpFood.tx,  Lokaal 16, 't Schoutenhuys en deelnemer van het eerste uur De Smulpot. De amuses die geserveerd worden zijn zo veelzijdig als de deelnemers zelf: van een schaaldier Thai green curry met Texelse kokkels, Texelse garnaaltjes en een zilte touch van de Waddenoester tot een tartaar van Texels rund, een kwartelei en een mousse van basilicum en rucola,  alle smaken én ingrediënten van Texel komen aan bod.

Sommige deelnemers verrassen niet alleen met hun amuses, maar ook met de locatie. CharpFood.tx van chef-kok Joram Timmerman vind je in het Glazen Paleis in het park en de Texelse Soepketel voor de deur bij De Sjop aan de Burgwal.

Passe-partouts kosten €49,50 en zijn verkrijgbaar bij de deelnemende restaurants en tot met 24 maart via de website van de AmuseTour. Meer informatie staat ook op Facebook. Op vrijdag 16 juni wordt in Oudeschild een tweede editie van de AmuseTour gehouden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten