Afbeelding

30ste editie Festival Strender Pop

Algemeen Texel Actueel

Stichting Oosterender Pop (STOP) organiseert zaterdag 20 augustus alweer de dertigste editie van het gezellige, gratis toegankelijke, muziekfeestje ‘Strender Pop’. Van 12:45 tot 20:45 uur staat een keur aan lokale bandjes, zangers en zangeressen op het podium van de oude muzieknis aan de Oranjestraat. Een echt dorpsfeest waar gasten meer dan welkom zijn om gezellig samen te genieten van muziek en een lekker koud pils. Of iets anders natuurlijk.

Traditioneel bijt Jan Frans Haverman om kwart voor één het pits af met een drumsolo om ‘u’ tegen te zeggen waarna de jeugdige Texelse band ‘Four Stations’ hun opwachting maakt. In de gelederen o.a. de Strendse Thirza Schulze. Vervolgens staat er een overwegend ‘Strender band’ op het podium: ‘Back to the Water’ speelt een thuiswedstrijd met popmuziek van de Sixties tot heden, waarna ‘Jazzband Eline’ het publiek trakteert op een portie Jazz, Struts en Bossanova’s. ‘The Phonetics’ met o.a. zanger Ad Harman en op drums Hans Vlaming spelen vervolgens eigen werk en het repertoire van ‘Hip Shake’ bestaat uit onvervalste Chicago Blues. 

Inmiddels is het 17:00 uur als Jan Simon en Martijn Dros met hun muziekvrienden van ‘Bluesselect’ een half uur op het podium mogen staan, gevolgd door het duo ‘Huisvlijt’ (Jerom Timmer en Rob Sier). ‘Salty Strings’, met zang en vioolklanken van Simone Kip, speelt daarna Bluegrass Americana en ‘Vintage’ van Texelse rocker Jeroen Schoo betreed het podium om 19:00 uur. Voordat ‘Discomania’ met drummer Marcel Buijsman en op toetsen Michiel Pam en een heuse blazerssectie het festival afsluit met Disco covers, maakt eerst Random met leadzangeres Nancy Blok nog haar opwachting.  

Een lekker gevarieerd muziekaanbod, heel veel gezelligheid en een lekkere sfeer zijn traditioneel de belangrijkste ingrediënten van dit kleinschalige festival.

Afbeelding

Van onze partners