Afbeelding
Foto: Johan Habing

Kermis in Den Burg

Algemeen TexelTips Texel Actief Texel Actueel

De eerste keer touwtje trekken, samen met je vader in de botsauto’s of die keer dat je met één schot de roos trof in de schiettent. Iedereen heeft wel een leuke herinnering aan de kermis, want de kermis heeft nu eenmaal iets magisch. En het goede nieuws: de kermis komt naar Texel!

Op 13 juli strijkt de kermis neer in het centrum van Den Burg. Op de Groeneplaats kunnen Texelaars én toeristen tot en met zondag 17 juli genieten van opwindende kermisattracties met tot de verbeelding sprekende namen als Skeeball, Fun House, Pusher, Pink Date, Drop Game en Starflyer. Ook voor jonge kinderen valt er van alles te beleven. Een rondje in de draaimolen blijft keer op keer leuk! Of probeer een paar eendjes te vangen in de Lucky Duck. Voor oudere kinderen is er de Big Wave, het vliegende bankstel, of een paar machtige trampolines waarop je hoger springt dan ooit tevoren. 

Naast al die spannende attracties hangt er rondom de kermis ook altijd een zweem van nostalgie. Dat komt natuurlijk onder meer door de geur van suikerspinnen, nougat, zuurstokken én de ongeëvenaarde oliebollen in de Churros kraam.De kermis is leuk voor jong én oud. En het mooie is: met de kortingsbonnen die je verderop in deze krant vindt, sla je meteen al je eerste slag! De kermis telt vele attracties en is dagelijks open van circa 14:00 uur tot middernacht. (Foto: Johan Habing)

Van onze partners