Afbeelding

De Waal op z’n kop: SomPop 2022

Algemeen TexelTips

Zaterdag 2 juli gaat het anders zo rustige De Waal tussen 12.00 en 00.00 volledig uit zijn dak. Na twee jaar afwezigheid strijkt het SomPop-festival weer neer in Texels kleinste dorp.

SomPop biedt een grote variatie aan muziekstijlen. De verschillende locaties op het festivalterrein staan allemaal in het teken van een bepaalde muziekstroming. Op het Live podium maken zes ambitieuze bands hun opwachting. De band met de toepasselijke naam Tessel bijt het spits af om 13.00 uur, gevolgd door Personal Trainer, Queen’s Pleasure, POM, WIES en Druiprek XL. Doen deze namen geen belletje rinkelen? Geen zorgen, de organisatie van SomPop maakt er een sport van om bands te boeken die op het punt van doorbreken staan. Zo stonden in het verleden onder meer Kensington, Chef’s Special en The Kik op het podium in De Waal. 

Andere locaties zijn bijvoorbeeld de Texelse Biertuin waar diverse dj’s de hele dag muziek draaien. Geen dance, maar rock, pop en indie, als er maar gitaren in zitten! Verder kun je bij de Poëzie Tornado een persoonlijk gedicht krijgen. De TX Bierboet, ook wel de feesttent, heeft ook een interessante line-up. Van quizzen tot feest dj’s en van het Van Binsbergen Trio tot speciale gast Bonnie St. Claire die haar grootste hits komt zingen. Nieuw in de tent is de Silent Disco 0.0 voor iedereen tot en met 17 jaar. Het Waal 17 Dansstrand zal uiteraard ook niet ontbreken. Check www.sompop.nl.

Van onze partners