De nieuwe Texel Puzzel van 2021.
De nieuwe Texel Puzzel van 2021. Foto: Illustratie Danker Jan Oreel

Nieuwe Texel Puzzel 2021 exclusief op Texel verkrijgbaar

Algemeen Winkelen

De nieuwe Texel Puzzel is vanaf vandaag op diverse plekken exclusief op Texel verkrijgbaar.

De editie 2021 van Texel Puzzel is een uitgave van Eric Hercules, de Texelse Courant en Uitgeverij L die een vermaarde serie stripboeken heeft uitgegeven. De nieuwe puzzel (duizend stukjes) is getekend door illustrator Danker Jan Oreel en bevat een groot aantal Texelse afbeeldingen waarbij het strandleven centraal staat. Diverse bekende gebouwen op het eiland zoals strandpaviljoen XV, de vuurtoren, De Traanroeier en het Polderhuis hebben een plekje gekregen in de puzzel, evenals de boot, de reddingboten van de KNRM en vissersschepen.

Te zien zijn ook diverse bekende Texelaars of Texelgangers zoals Jochem Myjer, wijlen Jan Wolkers, Dorian van Rijsselberghe en Maarten van Rossem. Volgens de makers is het even zoeken op de afbeelding waar ze staan, maar is dat ook juiste het leuke aan de puzzel. “Het leggen van de puzzel is één ding, maar het ontdekken van wat en wie er allemaal op staan is minstens zo interessant. Je blijft ernaar kijken.” Stripfiguur Elsje, een creatie van Eric Hercules en Gerben Valkema, heeft eveneens een plekje in de puzzel gekregen.

De nieuwe Texel Puzzel is vanaf17 april op de volgende plekken verkrijgbaar: Den Burg: Nauta Boek – Parkstraat 38, Het Open Boek – Binnenburg 3, Blokker – Parkstraat 28 en VVV Texel – Emmalaan 66. De Cocksdorp: De Concurrent – Molenlaan 1 en De Krim – Roggeslootweg 6. De Koog: Top 1 Toys – Badweg 19, Primera Mets - Dorpsstraat 84 en Ecomare – Ruijslaan 92. Oudeschild: Voordeelland / LenR kantoorvakhandel – Heemskerckstraat 17 en Kaap Skil – Heemskerckstraat 9. Strand: Gastropaviljoen XV – Westerslag 4 (Paal 15).

Maker Danker Jan Oreel ( Breda, 1962) is een veelzijdig illustrator die al sinds de jaren tachtig voor een groot aantal bedrijven, organisaties en uitgevers actief is. Hij illustreerde onder meer boeken en lespakketten, werkte mee aan stripbladen, cartoons, historische illustraties, illustraties van de natuur en portretten van mensen.

Van onze partners