Logo texel0222.nl
TexelTips

Yuri Honing Acoustic Quartet

Het Yuri Honing Acoustic Quartet geeft zondag 25 oktober twee keer een concert in De Waldhoorn in Den Hoorn. Op het programma staat werk van het dit jaar verschenen album Bluebeard.

Yuri Honing is een bekende naam in de jazzwereld. De saxofonist formeerde twee eigen groepen en werkte samen met diverse Nederlandse en buitenlandse artiesten. Hij won drie keer een Edison. Het album Desire werd in 2016 uitgeroepen tot het beste Nederlandse jazzalbum van het jaar.

Het Yuri Honing Acoustic Quartet bestaat verder uit pianist Wolfert Brederode, bassist Gulli Gudmundsson en drummers Joost Lijbaart. Bluebeard is het derde album van dit gezelschap en geïnspireerd op het driehonderd jaar oude Franse sprookje over Blauwbaard. De muziek is geïnjecteerd met dreiging en de angst voor deze legendarische moordenaar en leidt tot een explosie wanneer hij wordt verraden.

De optredens in De Waldhoorn beginnen om 14:00 en 16:30 uur. Een kaartje kost €17,50. De ruimte is beperkt, tijdig reserveren wordt aanbevolen. Dat kan via kaartendewaldhoorn@gmail.com.

Meer berichten