Fotowedstrijd Eiland beleving onderdeel expositie Zilveren Camera op Texel | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Foto: Cynthia Boll
Foto's van Texel

Fotowedstrijd Eiland beleving onderdeel expositie Zilveren Camera op Texel

De belangrijkste fotoprijs van Nederland komt naar Texel. Van 9 tot en met 30 juni 2019 zijn in de voormalige Jan Drijverschool in Den Hoorn de prijswinnende foto's en series te bewonderen. In aanvulling op deze expositie organiseert de Texelse Courant een fotowedstrijd waaraan iedereen mee kan doen. Dus jij ook!

Het thema van de wedstrijd is 'Eilandleven – een kijkje achter de schermen van Texel en haar bewoners/bezoekers'. De jury zal er dan ook op letten dat er beleving in de foto's te zien is. Het is een breed thema, dat de fotografen uitdaagt. De winnende foto zal bekend worden gemaakt aan het einde van de expositie op 30 juni. De winnende foto zal groot op de voorpagina van de Texelse Courant worden afgedrukt.

De jury bestaat uit Anoek Steketee, Frank Spooren en Job Schepers. Steketee zit in de organisatie van de expositie in Den Hoorn en exposeerde eerder in onder meer het Rijksmuseum en FOAM. Frank Spooren is directeur van VVV Texel en weet alles van eilandbeleving. Job Schepers is sinds dit jaar hoofdredacteur van de Texelse Courant en won in 2018 nog de prijs voor de nieuwsblad fotografie.

"We hopen op verhalende foto's over Texel, Texelaars en haar bezoekers. Liever dus geen foto's van zonsondergangen en vuurtorens, maar van het leven op Texel, Texel achter de schermen. De foto moet een verhaal vertellen. Verder willen we de deelnemers vooral alle vrijheid geven en laten ons graag verrassen", stelt de jury.

Inzendingen kunnen tot 23 juni worden opgestuurd naar job@texelsecourant.nl, onder vermelding van naam en contactgegevens. Graag verneemt de jury ook het verhaal achter de foto.

De expositie is van 9 tot en met 30 juni gratis te bezoeken. Met uitzondering van vrijdag is de tentoonstelling dagelijks open. Prachtige foto's van bodemdaling en klimaatverandering in Jakarta tot de epische Elfsteden-zwemtocht van Maarten van der Weijden, van een rokende Thierry Baudet tot een serie over het succesvolle Texelse zaalvoetbal, de Zilveren Camera is zeer divers en geeft een tussenstand van de huidige Nederlandse nieuws- en documentairefotografie. 

De foto hierboven is één van de foto's van het Texelse zaalvoetbalteam. Hier onderweg naar huis met een 'extra' boot. Deze foto is genomen door Olaf Kraak.

Meer berichten