Afbeelding

Vijf Texelse restaurants in Lekker 500

Algemeen

Wil je met de feestdagen "op niveau" uit eten, dan heb je een ruime keuze op ons eiland. Maar liefst vijf Texelse restaurants kregen dit jaar een plaatsje in restaurantgids Lekker 500 en behoren daarmee volgens kenners dus tot de beste van Nederland.

De hoogste op de lijst is Bij Jef in Den Hoorn, dat sinds 2009 een Michelinster heeft en van plaats 43 naar 36 steeg. Chef-kok Jef Schuur kookt vooral met lokale ingrediënten, maar haalt zijn inspiratie ook uit het buitenland. De jury van de Lekker 500 noemt zijn gerechten "hoog op smaak" en kan er geen genoeg van krijgen.

De Eilandkeuken van Vincent Hoekstra en Mirjam van der Ploeg in Den Burg krijgt het compliment dat de zaak een overtocht naar het eiland waard is. De keurmeesters zijn vol lof over chef-kok Dewi van der Plaats: "Hij kookt met veel vakmanschap en ferme smaken."

Bij Bosq (aan de rand van De Dennen), van Robin en Marlies Koenen, is het eten volgens de jury fantastisch. Topper is de kreeft. "Kreeft zoals kreeft hoort te zijn; sappig, vlezig, zachtzoet en perfect op temperatuur."

Rebecca van Michel en Corine Arends in De Waal wordt "welkom terug" geheten in de Top 500. Ook hier lovende woorden over de gerechten en een extra pluim voor gastheer en sommelier Steven Pietersma. "Hij heeft kennis van zaken en doet erg zijn best om ons een fijne avond te bezorgen."

Ook Visrestaurant 't Pakhuus van Boy Schuiling (op de haven van Oudeschild) ten slotte wordt volop geprezen. De garnalen zijn "supervers en worden aangevoerd door de TX65". De porties zijn volgens de keurmesters zo ruim dat friet en salade bestellen tegen een meerprijs achterwege wordt gelaten.

Van onze partners