Afbeelding

Vers bloed aflevering 4 Rick Winkel van WNKL Surf & Lifestyle

Algemeen Winkelen

Texel bruist van het ondernemerschap. Ook veel nieuwe ondernemers die in deze periode een zaak zijn begonnen of hebben overgenomen. In “Vers bloed” een portret van vier jonge Texelse ondernemers en hun bedrijf. Vandaag deel 4.

“Ondernemen is leuk. De vrijheid om zelf dingen te bedenken en uit te voeren, zonder concessies te hoeven doen aan een baas. De verantwoordelijkheid voor mijn eigen bedrijf zorgt dat ik iets doe met mijn passie en motivatie.”

Rick opende in 2021 WNKL Surf & Lifestyle aan de Waalderstraat in Den Burg. Geen alledaagse winkel, alleen al doordat deze geen dag hetzelfde is. “Negentig procent van wat je ziet is te koop. Zo verplicht ik mezelf de winkel steeds te veranderen en een andere uitstraling te geven. Zo houd ik de winkel dynamisch en veranderend van aanzicht, net als de Noordzee”, legt hij de link met zijn grote hobby: golfsurfen.

Ondernemerschap is voor Rick veel meer dan alleen zijn winkel. “Dit is ook mijn kantoor. De plek waar mensen mij kunnen vinden en welkom zijn. Ook voor een bakkie. Waar ik kan nadenken over allerlei concepten en ondernemingen. Een creatieve broedplaats.”

Rick schaakt als ondernemer op meerdere borden. “Ik betrek de winkel bij mijn creatieve bureau en zoek samenwerking met mensen uit mijn netwerk. Zo doe ik samen met anderen opdrachten voor fotografie, videografie, grafische ontwerpen en organiseer ik evenementen. Zo geef ik ook de creatieve kant van mezelf vorm.”

Samenwerking zoekt hij ook met ondernemers uit de straat, met wie hij graag iets leuks organiseert. “Als ik een evenementje bij de winkel hou, bijvoorbeeld met wat muziek, dan vraag ik of overbuurman Martin Zeeman van Smakelijk en meer om een oestertje en drankje te verzorgen. Mensen zien de gezelligheid in de straat en komen dan vaak ook even binnen kijken. Deze gezelligheid geeft een gunstige echo op sociale media, een platform waarop mijn doelgroep vaak te vinden is. Een mooie wisselwerking.” Die online respons sluit goed aan bij zijn ambitie om zijn winkel uit te breiden met een online platform.

Of het nu een dj in zijn winkel is of een pingpongtafel in de achtertuin, aan ideeën geen gebrek bij Rick. “Texel werkt héél inspirerend. Ik ben blij dat ik hier ben opgegroeid. Toen ik iets wilde opbouwen, ben ik lang bezig geweest met de vraag waar ik me zou settelen. Steden als Amsterdam, Utrecht en Den Haag kwamen voorbij. Maar uiteindelijk leiden alle wegen terug naar Texel. Hier kan ik nog zó veel leuke dingen doen.”

Meer over WNKL op de website.

Van onze partners