Afbeelding

Vers bloed aflevering 3 Melinda Kooger van Restaurant Kooger

Algemeen Eten & Drinken Texel Actueel TexelTips

Texel bruist van het ondernemerschap. Ook veel nieuwe ondernemers die in deze periode een zaak zijn begonnen of hebben overgenomen. In “Vers bloed” een portret van vier jonge Texelse ondernemers en hun bedrijf. Vandaag deel 3.

Lef en durf kan Melinda Kooger uit De Koog niet worden ontzegd. Samen met haar vriend Jordy Mauritsz startte de jonge Texelse midden in de coronatijd een eigen restaurant in De Koog.

Restaurant Kooger in Hotel Zeerust aan de Boodtlaan is de locatie waar Melinda en Jordy sinds december 2020 actief zijn. Melinda werkte al een paar jaar als gastvrouw in het restaurant van Hotel Zeerust en Jordy werkte elders op het eiland als kok.

Een eigen restaurant was hun droom en daar begonnen ze aan te werken, toen ze in de loop van 2020 de gelegenheid kregen het restaurant in Zeerust te gaan runnen. “Die kans hebben we met beide handen aangegrepen.” Dat is met ondersteuning van hoteleigenaren Andreas en Andrea Schraag van Zeerust die de twee jonge ondernemers graag de kans boden voor zichzelf te beginnen.

Melinda en Jordy richten zich in Restaurant Kooger op toegankelijke gerechten maar ook verrassingsmenu’s voor de culinaire eters zodat het voor iedereen aantrekkelijk is langs te komen. Ze werken zoveel mogelijk met Texelse producten. Jordy laat ook zijn Indische achtergrond een rol spelen op de menukaart, waardoor ze gerechten hebben waarin Texelse en buitenlandse smaken samenkomen. Daarnaast wordt er sushi aangeboden waarin Jordy eveneens zijn vakmanschap aan de dag legt.

Melinda vindt het belangrijk om als gastvrouw de gasten zoveel mogelijk een welkom en huiselijk gevoel te geven in het restaurant. “Ik vind het prachtig als je mensen net even wat persoonlijks kan geven. Bijvoorbeeld als je hoort dat gasten bij jou in het restaurant zijn om hun trouwdag te vieren. Dan help ik graag mee om zo’n dag ook echt even speciaal te laten 

De stap van Melinda naar een zelfstandig bestaan in de horeca kwam niet automatisch. Ze werkte eerst in de kinderopvang op Texel, maar merkte door als gastvrouw te werken in hotel Zeerust in De Koog dat de horeca haar ook goed lag. “Uiteindelijk heb ik besloten die passie verder te gaan volgen. Sinds december 2020 beleven Jordy en ik onze droom in ons eigen restaurant.”

Van onze partners