Afbeelding
Foto: Pepijn Dros

Het Sop: Zeehondensafari op Texel

Algemeen Texel Actief

OUDESCHILD - Je zou het niet zeggen als je in die mooie zwarte ogen kijkt, maar de grijze zeehond is het grootste roofdier van Nederland. Om deze rover van dichtbij en in zijn natuurlijke habitat te bewonderen, vaar je mee met Het Sop. 

Vanuit de Haven van Oudeschild vaart schipper Rutgert Oosterhuis met zijn razendsnelle off-shore schip vier keer per dag uit voor een enerverende ‘zeehonden safari’. Tijdens deze tocht van ongeveer anderhalf uur vaar je een mooie route langs de Waddendijk en de TESO-haven richting de ‘Razende Bol’, een onbewoond eiland ten zuidwesten van Texel. Op en rond de ‘Razende Bol’ zijn veel verschillende zeehonden te zien. En het mooie is: geen enkel schip weet zo dichtbij de zeehonden te komen als Het Sop. Door zijn jarenlange ervaring hebben de zeeën rondom Texel geen geheimen meer voor Rutgert. Daarom geeft Het Sop je ook 100% zeehondengarantie!

Aan boord van Het Sop bevind je je in een select gezelschap van maximaal 12 personen. Zo’n klein groepje is niet alleen gezellig, maar heeft meer voordelen. Op Het Sop zit je altijd eerste rang. Je zult merken dat wanneer Het Sop rustig op de golven danst er steeds meer zeehonden rondom de boot opduiken. Het is bijna alsof ze speciaal voor jou poseren. Op de terugweg naar de haven, krijgen passagiers wat brood om de meeuwen te voeren. Voor je het weet cirkelen er honderden meeuwen boven je hoofd. Ook dat levert mooie plaatjes op. Zeker als je een stuk brood omhoog houdt, dat nét op dat moment wordt opgepikt door een gulzige meeuw. Klik!

Het Sop vertrekt elke dag vanuit de Haven van Oudeschild om 11.00, 12.30, 14.00 en 15.30 uur. Als je zeker wilt zijn van een plekje aan boord, reserveer dan van tevoren via www.zeehondentexel.nl. Je kunt ook altijd bellen met 06 209 205 94 of aan het loket op Haven 8.

Van onze partners