De TX10 en de TX20 konden de afgelopen dagen weer uitvaren.
De TX10 en de TX20 konden de afgelopen dagen weer uitvaren. Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Pepijn Dros

Pepijn Dros is redacteur van onder meer Texel dit Weekend en de Vakantiekrant.

Welkom aan boord!

Algemeen TexelTips

De haven van Oudeschild is al sinds mensenheugenis thuishaven van de Texelse vissersvloot. Wanneer de stoere kotters vrijdag terugkeren na een paar lange dagen op zee, is er een hoop te zien op de haven. De vangsten zijn dan al gelost bij de visafslag in Den Helder. Om na het weekend weer uit te kunnen varen zijn de vissersmannen druk in de weer met allerhande onderhoudswerkzaamheden, zoals het boeten van de netten. 

Zelf het ruime sop kiezen met zo’n machtige visserskotter kan natuurlijk ook! Stap bijvoorbeeld aan boord van de TX10 of de TX20 voor een spannend avontuur op zee. Tijdens deze tocht vaar je de Waddenzee op en zie je met  eigen ogen hoe het vangen van garnalen in zijn werk gaat. Ondertussen vertellen de schippers je van alles over het zware maar mooie leven van vissers op zee. 

Wanneer de garnalen zijn binnengehaald worden ze aan boord gekookt. Na een snelcursus garnalen pellen, kun je zelf aan de slag want iedereen krijgt een zakje garnalen mee. Verser wordt het niet! Met een beetje geluk spot je onderweg ook nog een paar zeehonden. Vaak zijn zeehonden namelijk net zo nieuwsgierig als de opvarenden. (Foto: Willem Sangers) 

Kijk voor meer info op www.garnalenvissenoptexel.nl.

Van onze partners